LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Hva skjer framover?


Slutten av november og desember er ikke den mest aktive perioden i norsk bridge. Seriemesterskapet er halvveis og det er ingen av de aller største turneringene nært forestående. Fristen for trekantserien i NM klubber er 1.desember. Når den datoen kommer, skal jeg se på om noen av de største favorittene har snubla i innledningen.

Landslaget skal til Ungarn den 8.desember for å spille mot hjemmelaget og Østerrike. Christian Vennerød tar med seg fire av parene i troppen sin nedover, Karlberg - Thomassen, Berg - Austberg, Aa - Livgård og Tøndel - Svendsen. Denne turneringa vises på BBO.

 
Mange klubber har ulike typer arrangementer i førjulstiden. Alle som vil sende en liten "hilsen" derfra, er hjertelig velkommen til å gjøre den. Live.bridge.no skal også være et møtested for bredden, men da må dere hjemme bidra.
 

Italia helt suverene i Champions Cup


og de vant finalen mot Bulgaria med omtrent 100 IMP. HJEMMESIDE FOR MER..
  
  

Toget gikk tidlig for Zimmermann i Champions Cup


 

 

Det var vel ventet at Italia (Bocchi) og Monaco (Zimmermann) skulle ta de to semifinaleplassene i det pågående EM for Klubblag i Pulje A. Slik gikk det ikke da Zimmermann aldri kom skikkelig i gang og Bulgaria Ivan Nanev (pc), Victor Aronov, Diana Damianova, Rossen Gunev, Julian Stefanov , også spilte strålende. Da ble det "bare" tredjeplass i Round Robin og Playoff om plassering i stedet for kamp om medaljer.

Hvis jeg ikke husker feil, er det de ti beste landene fra siste EM lag som blir invitert til Champions Cup. I tillegg har arrangøren en plass og forrige års vinner har friplass. Det er opp til de enkelte land hvilket lag de velger å sende, men det vanlige er at laget som vinner det som ligner enten vårt Seriemesterskap eller NM klubber får representere sitt land.

Det er en stund siden Norge fikk være med i dette selskapet, men Sverige har gjort det så bra i de siste EM at de ofte deltar. I år stilte de med lag "Storsjøbygden", men de ble spist levende i dette sterke selskapet. Det var en del ukjent navn, men nivået i mange europeiske land er svært godt for tiden. Legg merke til at øst-europa kommer med flere og flere spillere.

Jeg har sagt før at det er de store spillene som avgjør lagkamper. Ser du på resultatet fra den aller første kampen mellom Zimmermann og Bocchi, er det en tilsynelatende klar seier til Italia. Det er en sannhet med modifikasjoner, fordi italia hadde en 17-IMP'er og en 15-IMP'er på sin side. Ingen av spillene var ikke akkurat uheldig for Italia og minst et av dem kunne gjerne sving den andre veien. Da hadde resutatet sett HELT annerledes ut:  


HER er hele kampen


Spill 6:
Augustin Madala er aggressiv i første hånd med sin 6-5 hånd og starter med 4hj. Ser du på mange slike fordelingsspill vil du oppdage at italienerne ofte er tidlig på banen med aggressive åpninger. Om det er riktig i det lange løp, har jeg ingen statistikk på. Denne gangen ble de i alle fall rett når Bocchi var med til 5-trinnet. Tor og Geir hadde havnet i en kravpass-posisjon og "måtte" doble 5hj. Det er sikkert mulig å spille bort den kontrakten, men når ruteren satt greit ble det elleve stikk. Uten trumf ut tror jeg det er mulig å vinne tolv stikk faktisk.
Spill 6: 
På det andre bordet passer Nunes i syd (du kan ikke se det i diagrammet), og vest åpner med 1NT. I det siste har jeg sett mange rare meldingsforløp fra Fantoni-Nunes og det kan virke som de ikke har helt kontroll på sine mange avtaler. (jmf. der de stoppa i 2hj etter 1kl- 2hj og hadde slem i kortene). Jeg tipper doblingen i nord viser major/minor, men eks-italienerne fant aldri hjertertilpassen. Det kan virke som syd prøvde å vise rødfargene med sin dobling av 3sp fulgt av 4ru, men den beskjeden kom aldri fram til makker. De stoppa i 5kl, en kontrakt som var bare en beit når kløveren satt 3-3. (fire kløverstikk og seks hjerterstikk). Øst spilte ut en kløver til damen, som Fantoni STAKK (!) og stjal en spar. Nå ble det tre beiter og 500. Han bør gi bort det første kløverstikket og har da kontroll for ti stikk. Underlig (?)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spill 16: (under)
Så et spill der Duboin meldte steinhardt med sin 8-4 fordeling. Han traff makker med den honnøren han aller mest ønska seg, spar konge. Når spardamen i tillegg satt tredje i kapp, var det + 1660 å skrive på kontoen sin. Flytter du på spardamen, er det Zimmermann som vinner en åtter i stedet for å tape 15.

 

Spill 16:(under)
Geir Helgemo meldte også helt alene til 5-trinnet, men 5hj kunne vært mer tvungent etter Madala sin 5ru. (på det andre bordet var syd med til bare 4ru og vest fikk meldt 5ru) Tor kunne ikke vite at hans spar konge var nok til at det skulle stå slem og passa selvsagt ned makkers dobling av 6ru.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spill 12: (under)
Så et fint meldingsforløp av Fantoni - Nunes. Etter 1NT viser Sementa begge major med 2kl og 2sp fra Nunes i syd viser ruterfarge og gode kort. Nord sin dobling av 4hj ser litt underlig ut med kun dobbel hjerter, men det kan hende de spiller "motsatt" av de vi gjør her hjemme. Dobling viser interesse for at makker skal melde videre, mens pass er nøytralt og/eller viser mer motspillsinteresse.

 

Spill 12: (under)
Under et supert meldingsforløp av Tor og Geir der de ikke slapp til motparten. 2hj på fem tasser står kanskje ikke på ditt systemkort, men de spiller åpning på 2-trinnet i major som 5-5 i major/minor og da er fordeling viktigere enn hvor honnørene er plassert. Tor fulgte opp med 4hj og der døde det. En 50-lapp til NS var billig mot 600 i 5ru.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spill 19: (under)
Italia meldte 4hj i det andre bordet og der var det ti lette stikk. Tor og Geir var med til 5kl etter at Tor valgt å være med til 4kl i øst. Geir visste ikke hvem som hadde kortene og meldte 5kl. Ser du alle kortene koster dette 500 og er ingen katastrofe mot 420. Det kan se ut som Tor spilte på at syd var renons i kløver (nord har da Kx) og prøvde å gå inn på ruterkongen for å ta kløverkappen. Syd stakk med ruteresset og så spilte de fire ganger spar for å forfremme kløverkongen til stikk. 800 mot 420 er mye verre.


                          Norberto Bocchi - Italia