LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tre spill fra BBO mot Terje og Nils


Hvis jeg skal spill tøff bridge og virkelig fått kjørt meg, spør jeg om å spille mot Nils og Terje. Som regel taper jeg, men det er lærerrikt. Har jeg dårlig selvtillit og ønsker å få opp den med pluss på sida mi, ringer jeg klukken eller kaninen for å spørre om de har planer for kvelden. 

  Fin dukk av Nils

Han spilte ut ruter til esset i bordet. Så kløver til kongen som vant stikket (!). Det var vanskelig å korsfeste Martin Reinertsen for å spille til tieren etterpå. Den stakk Terje Lie og skifta hjerter. God natt..

Selv om Nils stikker er det mulig å beite enda ved at han skifter hjerter og kløveren bommes. Nå var det i alle fall sikker beit..

   
   
  Hopp til slem med renons!!

Terje Lie spiller skikkelig bridge. "Slutt med det tullet", ser jeg han tenker om makker hvis Nils prøver å finne på noe.

Det er viktig å skille på sperremeldinger og når en viser gode kort. "Sperr over sperr" er det ingenting som heter, så når Terje melder 4sp over søppelmulti har han gode kort. Sparen hadde ikke trengt å være gående, men da hadde han hatt en kompeneserende verdi et annet sted.

Uansett tøft av Nils å melde 6sp uten en eneste trumf.
    
 
   
  "Blir du skviset, Terje?"

Oftest er jeg tilskuer til at Nils og Terje både melder og spiller fint, men i dette spillet fikk jeg tatt litt tilbake. 

Terje spilte ut ruter til kongen og Nils sitt ess. Så spar ti tilbake, Jeg visste nesten at når jeg la liten ville Terje kunne stikke over og gi makker en røff, men det er jo ikke sikkert at de ser det samme som jeg ser. Uansett måtte jeg gi bort to stikk for å få tempo til en mulig skvis, så derfor la jeg liten på spar 10.

Terje kunne nesten ikke se at makker hadde åtte ruter, så han lot selvsagt Nils beholde for spar to og ventet på en ruterstjeling. 

Ruter kom tilbake men jeg stjal med knekten og tok to ganger trumf. Da stilte jeg Terje spørsmålet over fordi spar 7 funka som trussel på hånda og EKn i kløver var trussel i bordet.

Vi spilte altså bare seks kort før vi claima.