LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Norge - DeButton fra Ungarn


 

Denne kampen var den andre i Round Robin fra Ungarn. I den første kampen vant Norge 13.75 - 6.25 mot Norge/Nederland. En fin start for våre gutter.

I kampen mot deButton var det en skrekkelig start for de norske. Jeg liker helst å skrive om gode prestasjoner, men jeg må nesten også referere når de er triste saker som vises. Det gikk litt bedre etter hvert når Norge meldte et par gode delkontrakter der engelskmennene peisa på til utganger som sto på veldig mye. Dobbeltscorer på 140 i 3sp mot -100 i utgang er det samme som en utgangssving utenfor sonen. Kampen endte likevel 65 - 28 til deButton.
  

   Det er ikke mange høydepunkt å skrive om i kampen, men her er et steinhard utgang fra Terje og Nils. Jeg tror ikke Terje mente å vise noe spesielt tillegg, men Nils kunne nesten ikke noe annet enn å løfte til 4sp. Ruterfargen var plassert og når trumfen satt fint og kløverdamen i kapp, ble det +420 til Norge.

DeButton var også i 4sp, dog etter et litt annerledes meldingsforløp. Syd vrengte kløverkappen ved å spille knekten fra hånda. Hadde damen og tieren bytta plass, ville det vært et spill for galleriet. Nå ble det 10 IMP ut.
     
   Så det verste spillet av dem alle. Terje cubiddet 5hj over Nils sin 4sp, men der ble han spillende!!

3NT var sperr i minor og 4kl var for pass/pref. Nils hadde en opplagt 4sp, men den kunne vært både sterkere og svakere enn den aktuelle hånda. Terje mente å vise spartilpass og hjerterkontroll, men ikke cuebid i minor.

En mann som passer over 3NT, kan ikke melde 5hj naturig hvis hånda hans ikke ble god over 4sp. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette var en hjerneblødning av Nils. 5hj gikk fem beit.

DeButton brant sparslemmen, men hadde nok ikke ventet å vinne 15 IMP på det!!
     
   Nils spiller ut hjerter og prøver å treffe makkers farge. Det gjør han forsåvidt, men når Terje legger styrke går 3NT hjem. Han må stikke og skifte kløver.

På det andre bordet kommer syd tidlig inn i hjerter og skifter kløver for to beit.
     
   Jeg vet ikke hva som gikk galt her, men 12 stikk var lett å spille hjem når det satt greit. +1430 på det andre bordet.
     
   Her tar jeg forbehold om at spillet er rett referert, fordi med kløver ut til esset er det klin umulig å spille på 10 stikk NS. 

Syd spilte tre runder ruter og kløver. Hoffa tok for kongen, spar konge og skifta hjerter. Mer kløver til damen og så hjerter (!). Nå forsvant det andre sparstikket.

Hva er det som skjer?