LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Det som er rett en gang, er galt neste gang.


 

  Det er dette sm fascinerer meg med bridge. For ikke lenge siden skreiv jeg om et spill der det var viktig å lasjere for å bevare inntaket til egen farge. Denne gangen var det helt galt.

Jeg spilte ut spardame og det var rett i forhold til å starte med en liten. Makkers firer kunne jeg lese som svakhet når spillefører viste sekseren. (Makker har ikke tieren nå)

Per Tjelmeland fortsatte med kløver til kongen (!) i stikk to og den fikk han for fordi jeg trodde spillefører hadde kløverfarge og makker kanskje ville komme inn på en ruterkapp i stikk tre. Nå claimet Per ni stikk..

Alt jeg hadde behøvd var å stikke med esset og skifte hjerter 9. 

Dumme sørlendinger!!
     
 

PS: Sam Inge Høyland og Stig Vesteit "redder" meg og sier at det hjelper ikke om jeg stikker og skifter hjerter ni. Spillefører bruker esset og spiller enda en kløver. Alt vi får er to stikk i kløver og to i hjerter. 

Det var en lettelse og jeg kan sove godt i påska i år også!!!
   

Krododille-coupet!!


betyr at du gaper høyt og svelger makkers blokkerende honnør for at han ikke skal være inne i spillet. 

  Øst fant et fint utspill med trumf. Spillerfører stakk på hånda og spilte kløver for om mulig få et avkast på kongen. Vest stakk og spilte mer kløver til stjeling.

Spillefører måtte prøve å stjålet en spar i bordet, så han spilte en liten spar til vest sin åtter. Mer kløver til stjeling.

Nå fortsatte nord med spar og Rombaut i øst så hva som kom til å skje hvis makker hadde sparkongen singel igjen. Derfor stakk han med esset (!), felte makkers konge og spilte trumf. D10 tok senere to sparstikk til.

Det var vill jubel på tribunen, men spør du meg var det litt enklere å bruke spar ti første gangen fargen ble spilt. :-). Det enkle er ofte det beste som de sier på REMA.

     
     

Grådigheten, grådigheten!!


 

  Jeg har ikke mer fanstasi enn at jeg spiller ut et lite kort i min beste farge, men ruter til bordets sekser var ingen god start for oss.

Så kløver til håndens tier. Jeg stakk og visst ikke om jeg skulle skifte spar eller hjerter. Det så tungt ut å beite uten at makker hadde en del fint i spar, så derfor skifta jeg spar åtte.

Du skjønner enda ikke overskriften, men HER KAN DU SE HVA JEG MENER.
     
     

Flere spill fra Olrud lag


Til neste år håper jeg arrangøren kan klare å overføre fra begge bord i lagkampene. Det mister mange dimensjoner når vi kun får resultatet fra det andre bordet og ikke noe informasjon om hva som har skjedd. Mange gode prestasjoner forsvinner helt sikkert.

  Jeg kjenner ikke Fredrik Helness så godt som bridgespiller. Han er rimelig fersk helt på toppnivå, men ryktene sier at vi har et nytt supertalent. Det er kanskje ikke så rart når en tenker på hva han har å slekte på, men det er ikke alltid eplet havner helt i nærheten av stammen.

Dette spillet er ikke noe hokus-fokus, men jeg synes det viser en offensiv tankegang i lagbridge. Makker og far Tor Helness viser en brukbar hånd med 3ru (kunne meldt 2NT for å vise dårlige kort), men likevel er det tøft å gi lillefingeren med 4ru på det som ser ut som en helt ordinær opplysende dobling.

EK i hjerter er fint fordi makker har maks tre kort der, singel spar er bra i en farge makker sannsynligvis har litt lengde fordi syd passet på 2sp med svake kort.
Denne gangen var de kanskje litt heldig at kløveresset satt foran, men 2sp viser nesten åpning
     
  Alt har to sider

Det er oftest rett å sette press på motparten og ta fra dem melderom, men det gir også bort informasjon.

Her hadde Petter Eide i utgangspunktet en ikke spesielt sterk åpningshånd, men med tre små spar mot makkers nensten viste singelton, ble det plutselig en god åpning som var nærmere en sleminvitt enn pass. Gi makker EK i ruter og kløverkongen, er det ikke mye som skal til før det står tolv stikk

Legg også merke til at Håkon Kippe  viser hånda si som 10hp+ i første melderunde. Det kommer ikke som noen bombe at syd hopper i spar og da er det viktig å få vist kort i øst med en gang. Et par manglende honnørpoeng oppveies av en fin farger og singelton i spar.