LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Alle ler av meg!!


 

 

Når jeg spiller med flinke makkere, ønsker jeg å gjøre lite feil. Det er til syvende og sist resultatene som teller, men det har noe mer prestisje å gjøre også. Her er et spill fra rundekampen i dag og jeg har testa min avgjørelse på flere av landets absolutte elite.

Espen Lindqvist: "Huff da!"
Jan Tore Berg: "Er ikke du en enkel sjel da?"
Kaninen: "Stakkar liten!"
Nils Kvangraven: "Ingen stopper i delkontrakt når jeg krever til utgang.:"
Roald Mæsel: "Jeg stiller meg 100% bak Kvangraven"Jeg er ikke sikker på om du er enig med min andre melding, men logikken er at med svake 6-4 hender, gjentar du sekskort-farger og melder firekort-fargen etterpå. Hvis du melder 1 ruter-2kløver-3ruter, så har du samme fordeling men en sterk hånd. Det er ikke jeg som har skrevet dette, men gjør bare som noen har lært meg.

2sp er utgangskrav , 3kl og 3ru støtte. Når jeg melder 3hj er vi i min (enkle) verden inne i en cuebidsekvens. Jeg viser en hjerterhonnør dobbel og har derfor nesten alltid 1-2-6-4. Så melder makker 4ru? Hva gjør jeg da?

Når du leser innledningen, så skjønner du at jeg passet (!) 4ru med begrunnelsen at makker har ikke spar ess og heller ikke EK i kløver fordi da ville han kontrollmeldt en av de fargene. Nå står det  ( i mitt hode) ikke 5ru uansett hvor mye vi har krevd til utgang. Eller hva skal makkers 4ru ellers bety? 

Her er hele fordelingen og selv om alle eksperter ler av meg, så si meg hva logikken bak 4ru er, hva jeg skulle meldt og hvorfor. snorre.aalberg@hotmail.no


Så til spørsmål B. Du passer ikke og havner i stedet i 6ru men en liten spar i utspill. Hvordan spiller du?Nils Kvangraven spilte en god rundekamp mot Farsund, men det ble jevnt etter å ha ledet med 34 IMP halveis:
Det holdt såvidt til avansement..

 

 

To fine prestasjoner i Farsund


Helge Mæsel var aggressiv,

Når jentene fikk han til å gjette, var det ikke annet å gjøre enn å gjette rett. 3NT er ofte et godt valg.En av de sterkeste svake to jeg har sett, men det står vel 8-11hp på systemkortet?

Etter hjerter ut, var det "bare" å spille kløver ess og mer kløver for å håpe at vest ikke kommer inn. Når hun heller ikke hadde ruteresset, ble det hjemgang å bokføre. Martin og Ronny stoppa i 4kl på det andre bordet og en avgjørende gevinst til Kristiansand.

Dette var det fineste spillet i hele kampen

synes jeg. Og ved begge bord var Farsund sjef. Martin Reinertsen oveførte til 2hj helt a tempo og fortrakk ikke en mine. To beit.
Helge Mæsel passa mer naturlig. 2kl fra Ann Karin viser kløver og en major, mens 2ru søkte tter majorfargen. 4hj var hardt og aktuelt.Mot 4hj kom det ruter konge ut til esset. Hjerter til knekten og ruter til knekt og dame. Roald tok for sparesset og fridde seg i ruter. Marianne fant ikke hjerteren, men det gjorde ikke noe. Hjerter ess, KD i spar og hjerter til Roald sin konge. Han måtte enten løse kløveren eller spille ruter/spar til dobbeltrenons slik at kløvertaperen forsvant. 

God bridge!!

Klarer du denne?
                              Marianne Harding, Snurr, Ann Karin Fuglestad og Nils 200 Kvangraven


Noen ganger handler bridge om å "komme på" rett melding. Jeg klarte det ikke i spillet under, men det gjør sikkert du?Ja, hva blir det til?

Du trenger faktisk ikke mer enn EDx(x) i ruter hos makker før det står slem (i verste fall på en sparkapp gjennom han som ikke sperreåpnet), men hvordan kan du finne ut av det?

4ru som "Jumping Michaels" bør være mulig å komme på. Det er krav til utgang med ruter og en major. I verste fall kan en komme i 5ru der en skulle vært i 4sp, men oppsiden er mye større. Under ser du Nils sin hånd og for han er det nå snakk om seks eller syv med de honnørene han har.


                                      Martin Reinertsen, Nils Kvangraven og sørlandets største talent, Ronny Kolnes.