LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Flott motspill av Weinstein - Levin


 

 

Robert Levin fant beste utspill med hjerter 10. Øst stakk med esset og spilte spar. Levin brukte esset og fortsatte med trumf til kongen. 

EK i ruter, men Weinstein trumfet ikke for å unngå å gi bordet et inntak. Neste ruter stjal han over bordet og spilte kløver.

Øst bommet denne, men det var bare for den tredje beita og syv eller åtte stikk.

På det andre bordet kom det ruterdamen ut og i stikk to spar til kongen som stod. Ut med trumfen og ruter til nieren i bordet som også vant.
Nå var det det ellevte (!) stikket som hang på å finne kløveren.

     
     

Beklager...


men det er mye lettere å finne dårlige spill i skrive om. Det er langt mellom breathtaking bridge-prestasjoner, uansett hvilket nivå en snakker om.

Mange av feilene skyldes manglende avtaler eller enda verre, uklare avtaler. Innhopp med 2NT etter motpartens åpning har før vært definert som minst 5-5 i de to laveste umeldte, men siden 1kl-åpning hos mange par kan være helt nede på singelton, er det kanskje like greit å la fargen være "umeldt". I alle fall er det viktig å ha diskutert dette med makker:

Meckstroth - Rodwell hadde ikke avtalen på plass og da kosta det 2000 i åtte hvite beiter i 7ru.  980 i 6sp på det andre bordet var en fin kontrakt, men -14 IMP likevel

Jeg har en mistanke om at mange par har for mange avtaler og at siden de fleste av oss ikke spiller bridge på heltid, er det krevende å være helt fokusert i et 200 sider stort kompendium. Dette håper jeg coach Geir Olav Tislevold bruker tid til å formane sine disipler før sommerens EM. En må ikke gjøre ting verre enn det er og i alle fall slutte å endre systemet i god tid for turneringa. Ingenting er verre enn å ikke huske om posisjonen som dukker opp skal dekkes av en ny eller gammel avtale.

Når jeg bakspiller de norske parene, er det for kort mellom dyre meldemisforståelser. For paret eller laget er det lite nytte i å skylde på at "Det var makker som husket feil". Resultatet blir ikke bedre av den grunn. Husk at får en først en misforståelse, koster det blod og det kan gå mange kamper før systemet klarer "å betale tilbake"