LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

En fin syver av Berg - Simonsen


 


       Berg      Nord Simonsen Syd
1ru pass 1sp pass
2hj pass 2sp pass
3ru pass 4ru pass
4hj pass 4NT pass
5ru pass 5hj pass
5NT pass 6kl pass
7ru pass pass pass
   Sånn meldte Erik Berg - Fredrik Simonsen denne storeslemmen.

Legg merke til at ruter åtte er et fint kort. Med trumf ut er det  to inntak i bordet til å hente sparen hvis den sitter 4-2. Trumf til hånda, spar til esset, spar til høy stjeling, ruter til åtteren og spar til høy stjeling. Ut med trumfen og kløveresset er inntak til sparen som nå står.

Uten trumf ut kan det stjeles en hjerter lavt og en med åtteren. Den siste forsvinner på sparkongen.

     
     

Her kan du sende gratulasjoner til vinnerne på Olrud..


Logg deg på og "Legg til kommentar"
  
  

3NT med flere poenger
Tor Helness spilte ut spar konge til esset. Makker Fredrik la toeren som styrke. Så kløver til knekt og dame, spar til knekten og mer spar som gjennomspilte spilleførers tier. Hjerter ess og en beit. Hva er poenget her da?

Jo, kanskje skal Tor ta for hjerteresset før han spiller spar til makkers knekt. Kunne ikke Tor hatt f.eks KD63 i spar og ED i hjerter sånn at det var hjerter som skulle tilbake?

Nei, sånn er det ikke. Da tar Tor for spar dame og spiller spar til makkers knekt. Nå kommer det hjerter tilbake hvis det er rett.

"Many roads to heaven"


sa Bob Holl som var kommentator fra lagturneringa på Olrund

Hopp til 2NT etter motpartens majoråpning er kanskje den konvensjonen fleste bridgespillere bruker, kanskje i tillegg til Stayman. Da undret vi tilskuere oss over at Ronny Kolnes og Martin Reinertsen brukte det som naturlig.

  Jeg har en sterk mistanke om paret ikke var helt på bølgelengde og at Martin i øst oppfattet makkers 2NT som begge minor og dermed mente å vise en seriøs løft til 5kl med kortfarge i hjerter.

Ronny følte han hadde gode kort for sin naturlige innmelding og løfta til slem Spar konge i utspill var ikke akkurat det verste. Martin stakk, la ned kløverkongen som han fikk for, hjerter til esset, ruter til esset, hjerter konge for å kaste en ruter, ruter til kongen og ruter til stjeling. Kløverdame og claim. 

12 IMP til ØV. Heldig?