LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

NM KLUBBER 2014


Nå begynner det å skje ting på hjemmesida til arrangøren. Det er bra.

Den svarte natta


Tor Helness blir under Poker NM i Dublin intervjuet om sitt hjerteinfarkt som kunne slukket lyset hans for godt. Heldigvis gikk det bra, men Tor måtte endre livsstil. Lange dager i uka foran skjerm med aksje- og valuttakurser holdt på å ta livet av han. Kroppen sa i fra at dette går ikke og nå er Tor Helness en av verdens aller beste bridgespillere i stedet.
"Legene har sagt at jeg ikke kan måke snø og klippe hekk, så da spiller jeg bridge og løser Suduko i stedet," sier Tor i intervjuet og ler så han nesten detter av stolen. 

Trykk på bildet under for å lese hele intervjuet.
  

Din tufs, Nils Kvangraven


 

tenkte jeg med en gang da jeg så spillet under i siste BIN. De tapte meldekonkurransen mot Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen på grunn av at de ikke fant syveren

 

  Jeg skal ikke påstå at jeg har blitt så mye klokere med årene, men jeg har i alle fall blitt litt mindre spontan. Det betyr at når det er noe som ser veldig rart ut (dårlig?), så tenker jeg meg om en gang ekstra før jeg basunerer ut hvor hjernedøde enkelte bridgespillere kan være.

En kort forklaring til meldingsforløpet. 2NT viser hjerterstøtte og krav til utgang. 3sp er naturlig og viser tillegg, mens 3NT fra Nils er en seriøs sleminvitt i hjerter. 4kl, 4ru og 4sp er cuebid, men så kommer Nils med en underlig 5ru. Han vet om kontroll i alle farger og kjempetilpass mot en makker som etter å ha vist tillegg også passerer 4hj. 
HVorfor melder han ikke bare Blackwood når det holder til storeslem at makker har fire essverdier? Husk at Terje i nord har maks fire minorkort og har cubidda kløver.

Når en så dyktig bridgespiller som Nils ikke melder 4NT, må det ha en årsak?

Klarer du å se hvorfor han meldte 5ru? Det gjorde ikke makker Terje Lie, så jeg er i nærheten av å gi han skylda for at storeslemmen ikke ble meldt.
     
     

Jo, her er forklaringen (tror jeg da). Nils tør ikke melde Blackwood fordi han tåler ikke svaret 5sp, to ess og trumfdamen. Det er vel ikke noe i veien for at makker kan ha f.eks KJxx, KDxxx,x,EKx? Da er det unektelig dumt å sitte med 5sp lysende i mot fra den andre siden?

Burde Terje Lie klart å tenke seg til dette? "Hvorfor i huleste melder makker enda et cubid med 5ru når det virker helt opplagt å spørre etter ess med 4NT?" Hadde han klart å se for seg at makker ikke tålte et spesifikt svar, hadde han meldt 5NT for å fortelle at alle essene og hjerterdamen er på plass. Da ville Nils klart å melde 7hj 100% sikkert.

Har du kommentarer til spillet (gjerne fra Nils eller Terje selv), er det flott. Logg deg på og trykk "Legg til kommentar"