LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sam Inge Høyland briljerer på Jessheim (av Sven Olai Høyland og Jon Sveindal)


 

 

 

Vest Nord Øst Syd
Sven Olai Gjerrmund Sam Inge Lars Arthur
    1hj pass
2kl pass 2ru pass
3hj pass 3sp pass
3NT pass 4hj p.r

 

 
2kl :  kløver,  invitt med 3-korts hj eller balansert utgangskrav
2ru:  benektar balansert minum og ein del andre hender
3hj:  utgangskrav, 3hj og god kløver
3sp: Cue, treng ikkje tillegg
3nt:  non-serious
 
 
Utspel: ru 7
 
 
Tre gonger ruter til steling og sparskift till kongen og esset. Hjarter til kongen og 10en kom på (sannsynleg frå 10en singel eller 109). Sam Inge trudde det var liten sjanse for singel kløver og spelte difor kløver ess, kløver konge og kløver til høg steling og syd kastar ein spar. No ville kontrakten vore heime med kløveren 3-3 eller dama dobbel. 

Deretter ruter 10 som Syd la ein spar på. Om han hadde trumfa, ville det vore over (kløver til høg steling, hjarter til dama og bort med spar på siste kløveren). Med berre liten hjarter att, er det veldig lett å trumfe i Syd slik at ein ikkje får kasta sparen i bordet.

No har Sam Inge ikkje råd å trumfe sparen for i så fall får syd ein høyning når ein skal stele seg heim i kløver. Difor hjarter mot bordet. At ikkje syd trumfa ruter 10 saman med at om det er 109 blokk i hj hos nord, så har vi ein posisjon for begrensa val gjorde at han tok finessa  med hjarter 7 (!).  Deretter kløver til høg steling og bordet står. Svært nøyaktig speleføring!
 
 
 
Jon Sveindal /Sven Olai
Spillet sto i Aftenposten i dag

  

 

 

KM singel i Rogaland


God morgen, Snorre!
 
NBF Rogaland arrangerte KM single fredag og lørdag. Vinner ble Erik Eliassen, BK Gann.
44 deltagere er slett ikke verst! Et flott arrangement ble avsluttet med tre retters middag.
Her er hele resultatlista: http://bridge.no/var/ruter/html/1200/2014-01-10-kmsingel.htm
 
Hilsen Eli


 

Parkturneringa 3.-5.oktober 2014


Jeg liker at arrangører er tidlig ute med det de ønsker å reklamere for. Parkturneringen var et av de største og flotteste for en del år siden, og nå prøver ivrige ildsjeler i Sandfjord å få den på beina igjen. Denne gangen som lagturnering, noe jeg personlig klapper for.

I september i fjor høst hadde jeg gleden av å spille sammen med Ole Kopstad i Park. Herved invitererer jeg Ole til å gjenta den flotte opplevelsen. 
Ole Kopstad er etter min mening en av Norges absolutt beste
bridgepsillere og hadde vært landslagsaktuell om han hadde
satset for fullt..


Arrangøren med Tor Fevang i spissen ønsker allerede nå å be deg sette av helga 3.-5.oktober.Kjære deltager i Parkturneringen 2013,
 

Vi har gleden av å fortelle at Parkturneringen 2014 vil bli arrangert 3. til 5. oktober.
 
Det ble noe trangt i lokalene i fjor, men i år har vi sikret oss god plass til å ta i mot minst dobbelt så mange deltagere. Vi håper å se dere igjen i 2014, og hvis dere også tar med et ekstra lag hver vil målsettingen for deltagelsen i 2014 være på plass.
 
Nærmere detaljer om turneringen vil etter hvert komme på plass i NBF's turneringsoversikt, og dere vil alle motta invitasjon med alle detaljer. I denne omgang vil vi be om å merke dere datoen, og å spre budskapet.
 
Velkommen til lagturnering i Sandefjord i oktober 2014!
 
Med hilsen for
Sandefjord Bridgeklubb
Tor Fevang

Kurt Ove sender noen ord fra TGR


Hei Snorre.

Du spurte meg om jeg kunne sende noe fra turneringa i helga. Her er litt:

Vi fikk ikke gliden som skulle til for å få en topplassering. Vi kunne nok vært inne på 8-10 plass om feilene hadde vært luket bort. Det ble meldt litt for hardt, samt at vi bommet på 3-4 motspill.

Ett av eksemplene på motglid er spill 47 

hvor vi var i 4 spar, og fikk ruter ut til esset. Mot oss skiftet han til hjerter, og vi gikk ei beit. Over halve salen hadde fått 11 stikk. Vi kunne selvsagt stoppet i 3 spar, men det hadde gitt 14 MP.

I neste spill (48) var vi ett av få par som ble doblet i 3 NT. Svein valgte å spille på ruter konge foran, og da ble det 2 beit (ei beit hadde gitt 7 poeng). totalt 1 poeng på en runde med helt normale kontrakter.Kurt Ove og Svein Gunnar fra Israel i fjor. Her er ARTIKKELEN FRA RANA BLAD

 

Så til en turneringslederavgjørelse som jeg er helt uenig i. (spill 28 i siste sesjon)

Det åpnes i 2NT (12-14. nei jeg har ikke skrevet feil det skal være 2 NT) Makker dobler (straff) 3sp fra nestemann. Du passer, pass til venstre. Makker melder 4 ruter, pass. så er det din tur med hånda du ser over


Jeg satt i nord og tenkte en del før jeg meldte 4 ruter. Svein Gunnar meldte 4 hjerter, som stod med 10 stikk. Etter at spillet var ferdigspilt, og resultatet godkjent på bridgemate. Fant de ut at de skulle rope på TL, og resultatet ble endret til 4 ruter 10 stikk. Etter denne endringen datt vi fra 18. til 24 plass på resultatlista.


Spill 11 i sesjon 3 er et fint spill når det gjelder å gjøre det enkelt for makker. Syd er kommet i 2 hjerter etter følgende meldingsforløp: vest er giver.

1ru  pass pass 1hj  
1sp 1NT 2kl 2hj
pass pass pass  

Svein Gunnar spiller ut ess, konge og dame i spar. Jeg stjeler spar dame, for så å legge ned ruter konge, fulgt av ruter til ess og ruter til stjeling. Om man ikke stjeler spar dame, vil det være vanskeligere å finne den aktuelle ruterstjelinga.mvh Kurt