LIVE

 

Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Kristian Barstad Ellingsen, svensk juniormester


Vi gratulerer og tar oss (meg) den frihet å lenke til et fint intervju med den samme, ført i pennen av Arild Jacobsen fra Bridge1.

Morsomt sluttspill


 En kan ikke vinne kamper uten at motparten gjør feil, men Terje gjorde i alle sin del av jobben.

  Det kom hjerter ut til EK. Hadde syd nå spilt spar ess og mer spar, tror jeg ingen makt i verden kan vinne ti stikk, men syd spilte ikke unaturlig en hjerter til for å lage en trumfhøyning.

Terje stjal høyt med kongen og gikk i gang med å krysse til posisjonen under.
     
  Terje har altså spilt kløver til esset, stjålet to kløvere, EK i ruter og stjålet to ruter. Inne i bordet trenger han to stikk til.

På kløver fra bordet kaster syd hjerteren sin og håper at makker har spar 10. Det er selvsagt feil tenkt, fordi hvis så er tilfelle vil spar ni stå når han bruker den.

Nå kunne Terje stjele med spar 7 og stjele ruteren med spar dame. Spar ti tok siste stikk og +620.

Litt moro blir det når syd stjeler med spar ni i posisjonen til venstre. Terje i vest stjeler over med tieren. På ruter seks stjeler nord med toeren, bordet med damen og syd med esset. Nord tar beita med spar åtte over vest sin spar 7.

Ujevnt også i USA


 Der nærmer de seg slutten på kvalifiseringen for VM. Semifinalen er snart ferdig, men det er jevnt i begge kampene. 

RESULTATER.

Her er to spill fra kampen mellom Nickell og Bramley. Når du leser overskriften, skjønner du sikkert hva jeg mener.Sterk kløver og selv om Bramley melder tredje farge med bare EKD; regner han med at makker har fem for å støtte.
God naturlig logikk..Ja, det er semifinalen i det amerikanske mesterskapet.

Runde 5 i Ungarn. Nå begynner vi å nærme oss teten..


 

En litt misfornøyd Kvangraven


etter de tre første kampene. Her er hva han skriver selv:

"Hei Snurr. Her kommer noen bilder, men har bare iphone så billdene er litt dårlig kvalitet, men bare bruke det du vil her. vil oppdatere etterhvert som vi får tatt fler. Hiver ut spill og historier på web, bare "stjel" derfra også :) 

Det var en trist andre kamp i går, men ok første idag. Jeg brente en slem som "selvsagt" var opplagt å melde, du ser vel for deg leppa går.... hehe, men veldig bra stemning mellom spillerne. fin trening. Men jeg må løfte nivået skal vi henge med, blitt for mange feil som koster så langt"


En skal kanskje ikke legge all vekt på butler, men det gir et korrekt bilde av hvordan en har prestert i forhold til de andre parene. Noen ganger er motparten flink og noen ganger har en uflaks. I det lange løp vil dette jevne seg ut og butleren gir et tilnærmet riktig bilde av egne prestasjoner over tid. Thor Erik og Thomas har så langt over middels i alle kampene og et snitt på omtrent 0,75. Nils og Terje har omtrent like mye minus pr. spilte spill. Skal vi komme til semifinalen, må de opp i kvalitet.

Nils skriver på SIN EGEN HJEMMESIDE. Lesverdig

Her er noen bilder Nils har sendt fra UngarnTredje kamp fra Ungarn


Session 3 - Friday 10.30        
1 England Ope           n  n  Austira        0,00 20,00 13 83
2 Hungary -  Hungary (GAMAX) 11,76 8,24 36 30
3 Norway Open      Austria Open 9,69 10,31 48 49
4 De Botton Hungary - Kotányi 14,80 5,20 44 25
5 Serbia NED-NOR 5,82 14,18 28 44

 
Uavgjort for Norge mot Østerrike var vel greit nok, men vi trenger snart et par større seire nå for å være med i kampen om semifinaleplass. 

Terje Aa og Allan Livgård spilte på BBO og hadde to storeslemmer. Den ene meldte de fint, mens den andre glapp.

  Jeg synes alltid det er "skummelt" å melde storeslemmer uten å bruke Blackwood, men uten sparkontroll måtte nesten Allan melde som han gjorde. 
I denne posisjonen spør ikke 5hj om trumfkvaliteten, men sier at "Det står slem hvis du kan stoppe sparen, makker"

Terje Aa oppfatter røyksignalet og viser sparesset. Allan hoppe fint til 7hj.
     
  Jeg tror 4sp er Blackwood når kløver en trumf, men da stemmer vel ikke svaret 5sp? Det viser slik jeg spiller ett eller tre ess og en renons. (et normalt 5NT-svar på 4NT). Han skulle vist sine fire essverdier vel?

Det virker som Terje heller ikke skjønte svaret og la av i 6kl. På det andre bordet ble det meldt 7NT.
     

 

Norge - DeButton fra Ungarn


 

Denne kampen var den andre i Round Robin fra Ungarn. I den første kampen vant Norge 13.75 - 6.25 mot Norge/Nederland. En fin start for våre gutter.

I kampen mot deButton var det en skrekkelig start for de norske. Jeg liker helst å skrive om gode prestasjoner, men jeg må nesten også referere når de er triste saker som vises. Det gikk litt bedre etter hvert når Norge meldte et par gode delkontrakter der engelskmennene peisa på til utganger som sto på veldig mye. Dobbeltscorer på 140 i 3sp mot -100 i utgang er det samme som en utgangssving utenfor sonen. Kampen endte likevel 65 - 28 til deButton.
  

   Det er ikke mange høydepunkt å skrive om i kampen, men her er et steinhard utgang fra Terje og Nils. Jeg tror ikke Terje mente å vise noe spesielt tillegg, men Nils kunne nesten ikke noe annet enn å løfte til 4sp. Ruterfargen var plassert og når trumfen satt fint og kløverdamen i kapp, ble det +420 til Norge.

DeButton var også i 4sp, dog etter et litt annerledes meldingsforløp. Syd vrengte kløverkappen ved å spille knekten fra hånda. Hadde damen og tieren bytta plass, ville det vært et spill for galleriet. Nå ble det 10 IMP ut.
     
   Så det verste spillet av dem alle. Terje cubiddet 5hj over Nils sin 4sp, men der ble han spillende!!

3NT var sperr i minor og 4kl var for pass/pref. Nils hadde en opplagt 4sp, men den kunne vært både sterkere og svakere enn den aktuelle hånda. Terje mente å vise spartilpass og hjerterkontroll, men ikke cuebid i minor.

En mann som passer over 3NT, kan ikke melde 5hj naturig hvis hånda hans ikke ble god over 4sp. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette var en hjerneblødning av Nils. 5hj gikk fem beit.

DeButton brant sparslemmen, men hadde nok ikke ventet å vinne 15 IMP på det!!
     
   Nils spiller ut hjerter og prøver å treffe makkers farge. Det gjør han forsåvidt, men når Terje legger styrke går 3NT hjem. Han må stikke og skifte kløver.

På det andre bordet kommer syd tidlig inn i hjerter og skifter kløver for to beit.
     
   Jeg vet ikke hva som gikk galt her, men 12 stikk var lett å spille hjem når det satt greit. +1430 på det andre bordet.
     
   Her tar jeg forbehold om at spillet er rett referert, fordi med kløver ut til esset er det klin umulig å spille på 10 stikk NS. 

Syd spilte tre runder ruter og kløver. Hoffa tok for kongen, spar konge og skifta hjerter. Mer kløver til damen og så hjerter (!). Nå forsvant det andre sparstikket.

Hva er det som skjer?
     
     
     

 

 

 

 

 

 

 

Flott motspill av Weinstein - Levin


 

 

Robert Levin fant beste utspill med hjerter 10. Øst stakk med esset og spilte spar. Levin brukte esset og fortsatte med trumf til kongen. 

EK i ruter, men Weinstein trumfet ikke for å unngå å gi bordet et inntak. Neste ruter stjal han over bordet og spilte kløver.

Øst bommet denne, men det var bare for den tredje beita og syv eller åtte stikk.

På det andre bordet kom det ruterdamen ut og i stikk to spar til kongen som stod. Ut med trumfen og ruter til nieren i bordet som også vant.
Nå var det det ellevte (!) stikket som hang på å finne kløveren.

     
     

Beklager...


men det er mye lettere å finne dårlige spill i skrive om. Det er langt mellom breathtaking bridge-prestasjoner, uansett hvilket nivå en snakker om.

Mange av feilene skyldes manglende avtaler eller enda verre, uklare avtaler. Innhopp med 2NT etter motpartens åpning har før vært definert som minst 5-5 i de to laveste umeldte, men siden 1kl-åpning hos mange par kan være helt nede på singelton, er det kanskje like greit å la fargen være "umeldt". I alle fall er det viktig å ha diskutert dette med makker:

Meckstroth - Rodwell hadde ikke avtalen på plass og da kosta det 2000 i åtte hvite beiter i 7ru.  980 i 6sp på det andre bordet var en fin kontrakt, men -14 IMP likevel

Jeg har en mistanke om at mange par har for mange avtaler og at siden de fleste av oss ikke spiller bridge på heltid, er det krevende å være helt fokusert i et 200 sider stort kompendium. Dette håper jeg coach Geir Olav Tislevold bruker tid til å formane sine disipler før sommerens EM. En må ikke gjøre ting verre enn det er og i alle fall slutte å endre systemet i god tid for turneringa. Ingenting er verre enn å ikke huske om posisjonen som dukker opp skal dekkes av en ny eller gammel avtale.

Når jeg bakspiller de norske parene, er det for kort mellom dyre meldemisforståelser. For paret eller laget er det lite nytte i å skylde på at "Det var makker som husket feil". Resultatet blir ikke bedre av den grunn. Husk at får en først en misforståelse, koster det blod og det kan gå mange kamper før systemet klarer "å betale tilbake"

Terje Lie 50 år i dag!!


Du må gjerne skrive en hilsen under "Legg til kommentar". Gratulerer så mye herfra!!