Svein Gunnar Karlberg må på landslaget igjen!!

21.05.2014 16:42

fordi det tok ikke lang tid før han sendte inn fasiten på spilleoppgaven jeg la ut i går. Den så slik ut: (under får du fasiten)

   T3
  AQJ8
  2
  AQJ954

------
 
  QJ5
  T92
  AT84
  732
  3NT er oppgaven i lagturnering etter 
 
1KL - 1NT
2HJ - 2SP
3KL - 3NT
 
Utpill spar to (4de høyeste) som går til kongen i øst. Mere spar til esset i vest og mere spar. Du ser altså at sparen sitter 4-4 og det kan du spille på.

Din tur

 

Svein Gunnar: "Spiller hjerter til dama. Blir den tatt av kongen har jeg innkomst på ruter ess og hj ni til å spille eventuelt kl til kutt 2 ganger. Står damen spiller spiller jeg kl dame..Sitter kl 4-0 med kongen i kutt fortsetter jeg med knekten. Jeg kaster hjerter knekt eller dame på den tredje sparen"


Helt riktig tenkt, SG. Jeg oppsummerer:

  • Du er avhengig av at minst en av kappene går, men det er ikke tilfeldig i hvilken rekkefølge du tar dem. En god spiller vil alltid lasjere med kløverkongen bak hvis han ikke har hjerterkongen. Du kan altså ikke starte med kløver til finesse, fordi det er ingen garanti for seks stikk der selv om kappen går og øst følger..
     
  • Derfor avblokkerer hjerter dame eller knekt på den tredje sparen. Så spiller du hjerter til damen. Hvis øst stikker, har du inntak på hjerter ti og ruter ess til å fange opp Kxx i kløver hos vest.
  • Hvis hjerterfinessen går, spiller du kløverdame fra bordet for å kunne fange opp K10xx hos vest. Lasjer vest kløveren, spiller du bare en liten i neste stikk.


Lett?


HER ER INNSENDTE KOMMENTARER

 

Ja
Nei

Logg inn for å skrive kommentarer.